Wij bieden behandeling aan kinderen die gaan wonen in een gezinshuis voor kinderen van 0 tot 24 jaar met (complexe) opvoedproblemen. Wij starten na aanmelding direct met een dossieranalyse. Vanuit daar wordt er een concept behandelplan geschreven en wordt bepaald welke woonvorm passend is bij jouw cliënt. Onze locaties bevinden zich in de gemeente Medemblik. In het proces van aanmelding wordt eventueel de jeugdzorgwerker inhoudelijk betrokken. Daarnaast leggen wij, indien nodig, contact met de betrokken gemeente, uitgaande van het woonplaatsbeginsel, om de casus te voor te leggen en de benodigde toewijzingsbeschikking te realiseren.  Hiermee wordt de plaatsende instantie veel werk bespaard. Wij hebben samenwerkingscontracten met veel verschillende gemeenten, vanuit ons aanbod verspreid door Nederland.

Wanneer de Gemeente akkoord is met de plaatsing, zullen wij een aanmelding formaliseren. Wij nemen hierbij zoveel mogelijk de taken over van de jeugdzorgwerker om op die manier de aanmelding zo spoedig en makkelijk mogelijk te laten verlopen. Het gezinshuis ‘De Basis’ van de Driestroom is gecertificeerd en heeft een uitgebreide screening doorlopen van hoogwaardige kwaliteit. Het particuliere gezinshuis, voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen, welke gecontroleerd wordt door de inspectie jeugdzorg. Daarnaast is de eigenaresse en zijnde werknemers van het tweede gezinshuis BAMw-geregistreerd en fulltime aanwezig.

Na de plaatsing, nemen wij de verantwoording voor het wonen inclusief behandeling. Wij informeren de plaatsende instanties over de voortgang en ontwikkeling van de cliënt.

index logo's